Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новите аерокомпоненти на Уилямс работят добре

Новите аерокомпоненти на Уилямс работят добре

50
0
Рубенс Барикело

Проверка работата на новите аеродинамични елементи и обичайните сравнения поведението на двата типа гуми плюс поведението на болидите FW32 включваше програмата на Уилямс за днешните 180 минути тестове в Сингапур. Денят се оказа продуктивен за отбора, като и двата автомобила бяха с новото предно крило, но само Рубенс Барикело разполагаше с новия дифузьор.

– Новите елементи работят чудесно, така че във фабриката са свършили прекрасна работа. Днес се справихме, но ни останаха неща за вършене и утре. Повърхността на трасето е значително подобрена и е много по-равна, но местата с нов асфалт са доста хлъзгави, особено в условия като днешните – заяви бразилският пилот.

Немският му съотборник Нико Хюлкенберг остана доволен от поведението на автомобила си, но той ще почака за новия дифузьор до следващия старт.

– Не правихме преки сравнителни тестове [с и без новите компоненти] заради времето, но е ясно, че елементите си работят добре. А пистата, е, тя е просто изумителна – нямам друга дума за нея. Малко изоставам от Рубенс, но всъщност положението не е толкова зле и с меките гуми давам подобни на неговите времена – каза Нико.