Начало Автомобилни новини Новото Porsche 911 GT3 Cup – съвременно претворена традиция

Новото Porsche 911 GT3 Cup – съвременно претворена традиция

115
0
Porsche 911 GT3 Cup

Новото Porsche 911 GT3 Cup дебютира по време на събитието, отбелязващо края на сезона в автомобилния спорт в R&D центъра на Porsche във Вайзах. Автомобилът ще участва ексклузивно в Porsche Mobil 1 Supercup през 2013 г. Това е състезателната версия на бъдещото 911 GT3 и е първата мотоспорт кола, базирана на седмото поколение на иконата 911 GT3 Cup.

Новото GT3 Cup е с 3,8-литров, 6-цилиндров двигател с 460 к.с при 7500 оборота. Мощността е с 10 к.с. повече спрямо тази на предшественика. Скоростната кутия е шестстепенна, разработка на Porsche Motorsport. Предавките се сменят посредством планки на волана.

Гумите са Michelin, като широчината им е увеличена с 2 сантиметра до 27 см отпред и с 10 мм отзад (до 31 см).

Спирачната система е нова и специално разработена за автомобила, като основната задача е била подобрение на издръжливостта.

При развитието на новия автомобил особено сериозно внимание е отделено на сигурността на пилота. Осигурителна клетка с нова конструкция предпазва водача при преобръщане или удар. Седалката е разработена така, че да пази главата и раменете.

Новото 911 GT3 Cup е много по-лесно за каране на лимита – заяви заводският пилот на Porsche Тимо Бернхард, който има сериозно участие в разработването на автомобила. – Колата е отлично балансирана. А и освен всичко останало, карането на този модел е невероятно забавление.

Porsche 911 GT3 Cup се произвежда като предшественика си в Щутгарт-Цуфенхаузен, на същата поточна линия като серийните коли. В Моторспорт центъра във Вайзах се правят основните настройки за пистови състезания и се провеждат тестове от професионални пилоти преди доставката до клиентите. Базовата цена на автомобила е 181 200 евро (без данъци и такси).