Начало Автомобилни новини NSX Concept – Honda демонстрира бъдещата суперкола

NSX Concept – Honda демонстрира бъдещата суперкола

51
0
Honda NSX Concept

Новият NSX Concept показа Honda на автомобилното изложение в Детройт – концепция, демонстрираща еволюцията на стила и дизайна в следващото поколение суперколи. В нея е включена и идеята за бъдещо развитие на интериора, така че NSX Concept е нещо наистина специално в много отношения.

Дизайнът остава забележително близо до стилистиката на оригиналния вариант. Динамичните и привлекателни пропорции са подчертани с изчистени повърхнини и някои по-забележителни детайла, внушаващи възприятието за суперавтомобил и усещане за последни технологии в колата.

NSX Concept демонстрира и една от възможните посоки на развитие за следващото поколение на интериора на модела. В сериозното пространство има невероятна видимост, много добре подбрана позиция на шофьора, интуитивен Simple Sports Interface, позволяващ на водача да се съсредоточи върху управлението без да се разсейва от външни фактори. В духа на оригиналния NSX конструкторите на Honda са вложили максимум усилия да създадат синергия между човека и машината.

Не е пренебрегната обаче и друга посока на развитие за съвременните автомобили: комбинирането на представяне на суперкола с напредничави технологии за опазване на околната среда. NSX Concept ще се задвижва от V6 двигател със Sport Hybrid SH-AWD (Super-Handling All-Wheel Drive) на Honda.

Новият NSX Concept се разработва от специален екип за изследване и развитие, включващ инженери и конструктори от Honda R&D America в Лос Анжелис (Калифорния) и Реймънд (Охайо). Моделът ще се произвежда в новия завод в Охайо.

NSX Concept освен това ще бъде изложен на щанда на Honda световното автомобилно изложение в Женева през март.