Начало Рали Ожие с трета победа за сезон 2018

Ожие с трета победа за сезон 2018

56
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие спечели трета победа от четири старта в световния рали шампионат за 2018 г. Французинът триумфира в рали Корсика, оставяйки зад себе си От Танак и Тиери Нювил.

Това бе втори успех за Ожие по планинските пътища на средиземноморския остров. Той му даде и аванс от 17 точки в генералното класиране на пилотите.

Ожие поведе още в петък, когато спечели три от четирите отсечки за деня. След това поддържаше внимателно аванса си и след финала заяви, че е много доволен от представянето си в Корсика.

„Петъчният ден бе наистина страхотен и именно тогава изградихме базата на тази победа. Не е лесно да контролираш темпото си вместо да даваш газ, но всичко е по-хубаво с настоящия ми автомобил”, допълни Себастиен.

Танак имаше само десета от секундата преднина на второто място в началото на последния ден от състезанието спрямо Нювил. Пилотът на Хюндай обаче се сблъска с проблеми в двигателя на автомобила си и бързо изостана. Все пак успя да финишира и да се качи на подиума.

Дани Сордо и Елфин Еванс водиха сериозен двубой за четвъртата позиция като през цялото време разликата помежду им не надвиши няколко секунди. Уелсецът обаче не успя да надделее над испанския си съперник.

Есапека Лапи претърпя истинска драма в неделя. Той се хвърли в битката за второто място, но спря със спукана гума след удар в бордюр. На същото място инцидент претърпя и Нювил, но последствията при него не бяха толкова сериозни. Утехата за Лапи бе, че спечели пауърстейджа.