Начало Рали Опел АДАМ R2 взе 28 победи от 39 старта през първия си...

Опел АДАМ R2 взе 28 победи от 39 старта през първия си състезателен сезон

43
0

Опел АДАМ R2 спечели 28 победи от 39 старта през първия си състезателен сезон. Пилотите с колата, която е с мощност 190 к.с., триумфираха и четири национални шампионата.

Автомобилите АДАМ R2 oт отбора на Опел Моторспорт Тийм Франс нанесоха мощен удар през последния уикенд на рали шампионата на Франция. Йоан Бонато успя да изпревари 42-ма от своите конкуренти в Рали дю Вар – финалната надпревара за сезона в Южна Франция, триумфира с четвъртата си победа през сезона и се изкачи на първо място, грабвайки титлата в своята категория R2. Освен това Шарлот Бертон отбеляза своя пети индивидуален успех през сезона и спечели френския рали шампионат при жените.

Заводският пилот на Опел Мариан Грибел отбеляза победи в шест от осемте състезания за националния шампионат в немското рали първенство и в ADAC Мастърс, поздравявайки се с първото място в дивизия 5 още преди провеждането на последната за сезона надпревара. Грибел спечели и категорията R2 във WRC кръга в Германия.

В испанския рали шампионат пилотът Естебан Валин от отбора Ред Опел Моторспорт Тийм Спейн демонстрира превъзходна форма и с осем победи в своя клас грабна шампионската титла в клас R2. Той се класира и на второ място в Дивизия 2 за автомобили с предно предаване и завърши на четвърто място в общото класиране.

От компанията останах доволни от налагането на АДАМ R2 наложи като модерен, бърз и надежден рали автомобил, за който имат редица поръчки.