Начало WRC News От Танак с първа победа в WRC

От Танак с първа победа в WRC

129
0

От Танак спечели своята първа победа в световния рали шампионат. Пилотът на М-Спорт с Форд Фиеста триумфира в рали Италия в Сардиния, 7-и кръг от първенството.  В своя старт номер 73 Танак остави на 12.3 сек зад себе си Яри-Мати Латвала с Тойота. 

Финландецът се опита да настигне водача в последния ден, като го започна с изоставане от 24 сек. Но той направи грешка в 17-ата отсечка, а след това и във финалния суперспециален етап. Той бе разочарован, но все пак остана втори в отсечката и взе допълнителни 4 точки за шампионата.

Трети в надпреварата остана Тиери Нювил с Хюндайм който загуби около 1 минута в събота заради повреда в спирачките.  Най-бърз в специалната отсечка бе Есапека Лапи с Тойота, който завърши 4-и в общото класиране в едва второто си състезание с кола от WRC.   

Шампионът Себастиен Ожие от М-Спорт с Форд Фиеста остана 5-и. Французинът загуби много време в петък, когато минаваше първи по отсечките. В последния ден все пак той изпревари Юхо Ханинен с Тойота, като последният имаше проблеми с управлението на колата.

До 12-ия етап начело в ралито бе  Хейдън Падън с Хюндай, но в 13-ия той излетя от пътя и разби задната дясна част на автомобила си. Това го принуди да отпадне. А до този момент новозеландецът имаше 9.4 сек преднина спрямо Танак.