Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Юки Цунода остава във Виза РБ за сезон 2025

Официално: Юки Цунода остава във Виза РБ за сезон 2025

389
0
Юки Цунода
Юки Цунода; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Монреал. Юки Цунода ще продължи да се състезава за отбора на Виза РБ и през сезон 2025, съобщиха официално от тима. От екипа са се възползвали от опция за удължаване контракта на японския пилот за още един сезон.

24-годишният Цунода е в отбора от Фаенца през всичките 4 години от дебюта си във Формула 1 досега. От тима отбелязаха, че той има огромен прогрес от първата си година.

„От чист природен талант той се превърна в постоянен, агресивен, технически добре подготвен пилот. В дебютния си сезон дори завърши четвърти в Абу Даби, а сега често финишира в топ 10. Досега през сезон 2024 Юки бе в точките в пет от осемте проведени Гран при и спринта в Маями“, отбелязаха от екипа.

„Много се радвам, че оставам във Виза РБ. Чудесно усещане е да знаеш какво ще правиш в бъдеще на толкова ранен етап. Затова искам да благодаря на всички в Ред Бул и Хонда, които изиграха толкова важна роля в кариерата ми“, отбеляза самият Цунода

„Отборът има огромен проект за развитие и се вълнувам да съм част от него. Страхотно е да знам, че всички оценяват упоритата ми работа и че тимът вярва, че мога да помогна да се придвижим напред на грида. Този сезон вече имам очевиден прогрес. Това определено ме мотивира да дам най-доброто от себе си“, допълни Цунода.

Шефът на Виза РБ Лоран Мекис коментира, че е наблюдавал развитието на Юки с интерес още преди да се завърне във Фаенца.

„Стъпката, която направи тази година, е просто феноменална. Той продължава да ни изненадва състезание за състезание. В природната му скорост няма съмнение. Сега и подходът му е много по-зрял. Тази комбинация го прави наистина бърз и постоянен в представянето, страхотен отборен играч“, допълни Мекис.

Главният изпълнителен директор на Виза РБ Петер Байер отбеляза, че Цунода е кадър на академиите на Ред Бул и Хонда за млади пилоти.

„Благодарение добрата работа на всички той достигна настоящото си ниво. А тъй като поговорката гласи, че ако нещо работи, то не бива да се пипа, за нас е удоволствие да потвърдим, че Юки ще е част от тима ни и в бъдеще“, добави Байер.