Начало BG спорт Офроуд фестивал в Пловдив: четири състезания в края на юни

Офроуд фестивал в Пловдив: четири състезания в края на юни

177
0
Офроуд състезания в Пловдив

От 21 до 23 юни клуб „Офроуд Пловдив“ ще събере на едно място участници в няколко паралелни надпревари: рали рейд, трофи, екстремен траял и ендуро състезание с ATV четириколки.

Състезателите от екстремните дисциплини ще имат общ голям лагер в близост до летището на Пловдив. Оттам всеки ден участниците в отделните надпревари ще поемат по своите маршрути. В лагера също ще кипят екстремни активности. 

Рали рейд надпреварата

се характеризира със скоростни отсечки и технична навигация по екстремни терени. В нея ще вземат участие машини от трите основни класа: Т1 модифицирани автомобили с повишена проходимост, Т2 серийни високопроходими машини и Т3 – UTV/SSV бъгита.

Маршрутът на ралито ще е с обща дължина от около 700 километра за трите състезателни дни. Първият етап ще предложи 260 км срещу хронометъра, вторият – 340, а в последния ден ще се карат няколко обиколки по специално изградено трасе.

Интересна ще е възможността всеки разполагащ с високопроходим автомобил да изпита тръпката от рали рейд надпреварата – без професионална подготовка и без натиска на хронометъра. Това ще е възможно в специалната хоби категория „Дискавъри“. Участниците в нея ще карат по част от отсечките на офроуд ралито, без да им се засича време. Целта е просто да се позабавляват по един екстремен начин и да усетят адреналина от надпреварите.

Трофи състезанието в Пловдив

също ще предложи част от скоростното трасе на рали надпреварата, но тук ще има комбинация с няколко екстремни зони. В тях добре подготвени джипове ще трябва да се преборят с водни и кални препятствия, като на помощ ще трябва да идват лебедките. Трасетата ще са наполовина по-къси от тези на офроуд ралито, но пък ще са доста по-тежки. Тук скоростта няма да е толкова решаваща за крайното класиране.

Ендуро надпреварата с ATV четириколки

ще са проведе по подобен по-екстремен маршрут. Тъй като тук няма навигатор, пилотирането няма да е по пътна книга, а по специално въведено в GPS устройствата трасе. Участниците ще трябва да го следват, представяйки се максимално добре и без грешки.

Екстремен офроуд траял

Докато горните дисциплини предполагат състезателите всеки ден да „хващат гората“, в два от дните непосредствено до лагера на Офроуд Пловдив 2024 ще се проведе и екстремният офроуд траял. Състезанието ще предложи преодоляване на зони с различна трудност на специално изградено трасе. То е съобразено с отделните класове високопроходими автомобили и тяхната степен на модификации. Тук участниците се състезават за най-добро и най-бързо преминаване на отделните зони. В всяка грешка ще носи определен брой наказателни точки.

Снимки: VIK Photo, Веселин Русев

 

Повече за офроуд фиестата в Пловдив може да разберете тук: https://www.facebook.com/events/836898438203473/?active_tab=discussion

Все още има време да се запишете в някое от състезанията тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBCWuZW4t2-CrpeDwWAlyB6STrYZDOi3ZEdHcLlh11Yj4RqA/viewform

За повече информация:

Александър Стайков – +359884459666
Ангел Русев – +359889708041
Даниел Читаков – +359887441885
Георги Калашев /рейс директор/ – +359893528488