ГП на САЩ след:
Последно състезание: Япония

Ожие иска техническите проблеми по колата да бъдат отстранени бързо

10.04.2017 | Иво Кръстев, снимка М-Спорт | коментара

Шампионът в WRC Себастиен Ожие иска проблемите с автомобила му Форд Фиеста да бъдат отстранени колкото се може по-бързо. Французинът преживя напрегнат уикенд в рали Корсика, като имаше трудности при преминаването на неравните места в отсечките. Все пак 3 отсечки преди края пилотът на М-Спорт се движеше уверено на 2-а позиция след Тиери Нювил с Хюндай.

Но точно в последния етап за съботния ден имаше проблеми с хидравликата. Това го забави много, а електрически прекъсвания в началото на неделния ден го пратиха дори на 3-а позиция, зад Дани Сордо с Хюндай. Все пак в последния етап, който беше и Power stage, французинът успя да си върне втората позиция, завършвайки само на 1.3 сек пред Сордо.

"Имахме твърде много технически проблеми този уикенд и то не само с нашата кола, но и с тези на съотборниците ми. И това е нещо, върху което определено тимът трябва да работи здраво, заяви Ожие, визирайки проблемите с мотора на От Танак в събота и тези с хидравликата на Елфин Еванс от DMACK в първия ден. - Не искаме да сме в такава стресираща ситуация отново."

Спортният шеф на тима Малкълм Уилсън отдаде дължимото на Ожие и неговия навигатор Жулиен Инграсиа, че успяха в крайна сметка да заемат 2-ото място и да имат вече 13 точки пред Яри-Мати Латвала от Тойота в генералното класиране при пилотите.

"Беше много взискателен уикенд за тима, заяви Уилясън. - Преживяхме трудности, които не бяхме имали преди и мога да ви кажа, че тимът ще работи изключително здраво по тях за следващото състезание. Похвалихме Себастиен и Жулиен за работата, която свършиха при много трудни обстоятелства.

С оглед на проблемите, е страхотно да видим, че те увеличиха преднината си в генералното класиране, а тимът запази лидерството при марките. Следват 5 дни тестове тази седмица, в които ще се фокусираме върху подобряването на скоростта, както и върху проблемите, с който се сблъскахме миналия уикенд."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти