Начало Избрани Окон не очаква Алпин да се пребори с Уилямс

Окон не очаква Алпин да се пребори с Уилямс

95
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон се изказа доста песимистично за шансовете на Алпин до края на сезона. Френският пилот не вярва отборът от Енстън да победи Уилямс и да заеме осмото място при конструкторите.

Алпин води оспорвана битка с Уилямс от началото на сезона. Френският отбор успя да натрупа известна преднина след поредица от силни резултати в средата на сезона. Същевременно Уилямс изпадна в негативна серия и направи известна крачка назад в представянето си

В Баку Уилямс направи много силно впечатление. Базираният в Гроув тим спечели общо 10 точки благодарение на седмото и осмо място на Александър Албон и Франко Колапинто. По този начин Уилямс събра актив от 16 точки и изпревари Алпин, който има 13. Двата екипа заемат осмо и девето място при конструкторите, докато на дъното продължава да бъде Заубер.

В края на миналия месец Окон направи сравнение между представянето на Алпин. Еднократният победител в F1 посочи възходящата траектория, в което се движи тимът от Гроув. Това го кара да смята, че Алпин няма да се пребори за осмото място при конструкторите до края на сезона.

„Със сигурност ще бъде трудно. Уилямс са в много възходяща траектория. Те бяха много бързи през целия сезон и вероятно бяха по-бързи от нас в повечето моменти“, сподели Окон.

„В момента ние сме девети в шампионата на конструкторите. За съжаление това се отразява малко и на представянето на автомобила. Целият екип прави всичко възможно, за да се опита да подобри ситуацията. Въпреки това ще трудно да се опитаме да се възстановим и да се придвижим по-напред. Не сме се предали и ще дадем най-доброто от себе си до края на годината“, добави пилотът на Алпин.

Окон напуска Алпин в края на сезона, за да се присъедини към Хаас. 28-годишният пилот не крие, че последната му кампания с френския производител е много трудна

„Беше пълно с проблеми и въпроси. Ние просто искаме да създадем нещо добро и да се забавляваме зад волана, което е най-важното и е нещо, което не съм имал от известно време“, обясни Окон. Французинът остава решен да завърши сезона по възможно най-добрия начин.

„Няма да се откажа, дори и да е толкова трудно. Все още искам да завърша престоя си с този отбор на високо ниво. За съжаление нищо мина по начина, по който ми се искаше.“

„За съжаление, краят на престоя ми в този тим е доста тъжен, за съжаление. Въпреки това се надявам, че ще успеем да наваксаме изоставането и да бъдем в по-добра позиция до края на сезона“, заключи Естебан Окон.

В момента Окон заема незавидното 18-то място в класирането с актив от едва 5 точки. До края на сезона французинът ще опита да подобри резултатите си и да се доближи до Пиер Гасли, който е три места по-напред.