Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон: Вземахме само грешни решения по време на последния уикенд

Окон: Вземахме само грешни решения по време на последния уикенд

432
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон изживя един труден рейс уикенд във Великобритания. Пилотът на Алпин не финишира в зоната на точките и изоставаше повече от очакваното. Окон не беше никак доволен от решенията на своя отбор в отделните сесии и отправи известни критики.

Проблемите на Окон започнаха още в квалификацията. Там той отпадна още в първия сегмент, след като даде 18-то време. Това на свой ред намали възможността да се бори за точки в състезанието.

В самата надпревара Окон и някои негови колеги спряха за интермедии веднага след като започна да вали дъжд. Този ход обаче се оказа оказа неуспешен. Това го принуди да направи допълнителен питстоп за сликове. После той отново трябваше да спре за интермедии след засилването на валежите на Силвърстоун

Останалата част от състезанието не предложи почти никакво подобрение за Окон. Французинът финишира 16-ти и беше крайно разочарован от развитието на събитията.

„Нямаше никакъв риск, който да предприемем“, каза Окон. „Вземахме само грешни решения по време на последния уикенд. Това се отнасяше както за автомобила, за стратегията, за всичко.

„Беше много трудно от началото до края. Нямаше какво да научим от този рейс уикенд. Сега трябва да се съсредоточим върху следващия и да обърнем страницата“, добави пилотът на Алпин.

Слабият резултат в Силвърстоун отбеляза значителен спад в представянето на Алпин. Френският отбор спечели точки в последните няколко старта преди това.  На въпроса защо нещата се объркаха, Окон остана доста критичен.

„Няма какво да коментирам по този въпрос. Не мога да ви дам отговор. Когато пистата беше подходяща за сликове, бяхме на интермедии, а когато пистата беше подходяща за интермедии, бяхме със сликове.“

„Когато пистата беше пригодена за ниско притискане, бяхме с високо. Имаше още няколко грешки. За съжаление, няма какво да се вземе от този уикенд“, каза още Окон. Французинът напуска тима в края на сезона. Говори се, че той вече е подписал с Хаас. Някои медии обаче го свързват с преминаване в Уилямс.

Другият пилот на Алпин Пиер Гасли също си тръгна с празни ръце от Силвърстоун. Еднократният победител в F1 отпадна в началната фаза на борбата след повреда в скоростната кутия.

„Знаехме, че уикендът ни ще започне в неделя. Планът беше да вземем това наказание за двигателя и смяната на батерията, така че той беше компрометиран от самото начало“, обясни ГАСЛИ.

„Но когато дъждът е наоколо, винаги имаш надежди, че можеш да извлечеш нещо от състезанието. Определено не е идеална [ситуацията]. Сега просто трябва да разберем и да да направим така, че да не страдаме повече от този проблем“, добави пилотът на Алпин.