Начало Автомобилни новини Opel Insignia на първо място по качество на употребявани автомобили

Opel Insignia на първо място по качество на употребявани автомобили

72
0
Insignia,Opel,Opel Insignia,опел

Opel Insignia е най-добрият употребяван автомобил в средния клас в две възрастови категории съгласно отчета за 2013 г= на германската асоциация за технически надзор GTÜ (GesellschaftfürTechnischeÜberwachungmbH) – от 1 до 3 и от 4 до 5-годишни коли. Tова отличие се добавя към дългия списък от награди и титли, които признават издръжливостта и най-високото качество на Insignia. Отчетът е базиран на резултатите от над 5 милиона общи технически прегледа, проведени с около 240 различни модела през последните 2 години. Insignia освен това получи най-високите оценки във всички категории.

Много е хубаво да видим, че Opel Insignia е лидер в сегмента на средния клас автомобили за втора поредна година. Върховата изработка и отличното качество наистина излизат на преден план по време на общите прегледи и тя стана сигурен победител в средния клас – заяви Райнер де Биаси, управляващ директор на GTÜ.

Insignia се предлага в три версии на купето, за всяка от които има избор от 10 двигателя, съчетавани с механична или с автоматична предавателна кутия. С този модел Opel предлага и най-икономичния бензинов автомобил в средния клас. Двигателят 1.4 Turbo ecoFLEXс максимална мощност 103 кВт/140 к.с. изразходва само 5,7 литра на 100 км и изхвърля в атмосферата само 134 г/км CO2.

Дизеловата гама включва суперикономичния 2.0 CDTI ecoFLEXс мощност 118 кВт/160 к.с. (с разход 4,3 литра дизелово гориво на 100 км и емисии наCO2114 г/км) и впечатляващия Insignia BiTurbo вариант. Дизеловият двигател с два турбокомпресора има максимална мощност 195 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент, като 80 процента от него са налични при 1200 оборота.

Версията 1.4 Turbo LPG (втечнен петролен газ или пропан-бутан) ecoFLEXе единствената в средния клас автомобили, която се задвижва от втечнен петролен газ. В сравнение с бензиновите моделиLPGгоривото е с около 40 процента по-евтино. Емисиите наCO2 са само 124 г/км, равняващи се на нисък разход наLPG от 7,6 литра.