Начало Автомобилни новини Opel представи малкия Adam

Opel представи малкия Adam

103
0
Adam,Opel

След като преди дни в мрежата бяха публикувани шпионски снимки, направени по време на рекламна фотосесия, от Opel пуснаха официалните фотографии и първоначална информация на най-новото попълнение в гамата на марката – малкият градски модел Adam.
В създаването на мъника дизайнерите са използвани най-добрите идеи, въплътени при създаване на последните си модели – с просто око се забелязват елементи от новите Astra и Astra GTC, а резултатът е доста необикновена външност с лек спортен акцент.
Носещият името на основателя на компанията Opel Adam е с типични за градски автомобил компактни размери – дължина от 3,7 метра и широчина от 1,72 м. с междуосие от 2311 мм.
Това ще е и първият модел на марката, който ще се предлага в три стандартни модификации – Jam (с ярък младежки стил), Glam – (по-елегантен и стилен) и Slam със спортни акценти.
Първоначално колата ще трагне на пазара в началота на следващата година с три бензинови задвижващи агрегата – 1,2 литра със 70 к.с. и два 1,4-литрови с мощности 87 и 100 к.с. Те ще бъдат комбинирани изключително с 5-степенна механична скоростна кутия и система Старт/Стоп.
На по-късен етап ще се появи и нов двигател с директно впръскване на горивото и турбопълнене, комбиниран с 6-степенна трансмисия. Електроусилвателят на волана разполага с режим City за улесняване на маневрите при паркиране и движение с ниски скорости.
Освен трите стандартни комплектации, за Opel Adam ще се предлага и широк набор от опции за индивидуализация, включващ различни варианти за оцветяване и оформление на каросерията, покрива и интериора, различни по размер джанти (от 15 до 18 цола) и модерно оборудване.
Бъдещите собственици ще разполагат с авангардна инфо-развлекателна система с възможност за интегриране на смартфони, базирани на Android и Apple iOS, управлявана от 7-инчов сензорен дисплей. Към нея могат да бъдат включвани MP3-плейъри или таблети чрез Bluetooth или USB.
Като опция ще се предлагат и паркинг-асистент, система за следене на мъртвите зони, а като стандарт ще е включена ESP.
Световната премиера на модела ще се състои на изложението в Париж през септември т.г.