Начало Автомобилни новини Opel с две премиери по време на Автомобилен салон София 2024

Opel с две премиери по време на Автомобилен салон София 2024

59
0
Щандът на Opel, Sofia Motor Show 2024

Opel представя на Автомобилен салон София 2024 шест от най-новите си модели от гамата, включително дългоочакваната премиера на новите Opel Grandland и Opel Frontera.

Щандът на марката е в в зала 4, с площ от 225 кв. м. Със сигурност ще бъде забелязан от гостите, които ще разпознаят отличителното ново лого и специфичния жълт цвят характерен за Opel.

Mарката от Рюселсхайм отбелязва своя 125-годишен юбилей от старта на автомобилостроенето в Германия. Opel има дълга, впечатляваща история, но винаги е отправял взор в бъдещето. Развойният център на бранда е създател на множество иновативни решения за задвижвания, светлинни системи и др., които са имплементирани в редица модели и са станали достъпни за собствениците на автомобилите Opel. Стремежът на марката към електрификация бележи бъдещето на бранда.

С новите Frontera и Grandland бранда предлага електрическа версия във всеки модел предлаган на пазара.

Opel предоставя възможност за електрифицирана мобилност, ефективно пестене на гориво до 15% без да се налага промяна в навиците за шофиране и необходимост от зареждане на автомобила на зарядна станция. Новата 48-волтова хибридна технология осигуряват всичко това.

Портфолиото от модели с модерната хибридна технология се простира от бестселъра при малките автомобили Opel Corsa през стилния Opel Mokka до впечатляващите в компактния клас Opel Astra и Astra Sports Tourer, както и най-големия SUV модел на марката – Opel Grandland.

Новата Frontera впечатлява със своята интерпретация на дръзката и изчистена от излишни детайли дизайнерска философия на Opel.

Най-новото попълнение в гамата е Opel Frontera Hybrid. Достъпният нов, подходящ за семейства и активни хора автомобил е оборудван с 48-волтовата технология. Frontera Hybrid има 1,2-литров турбо бензинов двигател със 74 кВ (100 к.с.),  разработен специално за хибридна употреба. Той работи заедно с електрически мотор с мощност 21 кВ (28 к.с.) и електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител, така че разходът на гориво и емисиите на CO2 са значително намалени в сравнение със сравним автомобил с конвенционално задвижване. Моделът се предлага и като турбо хибрид със 100 кВ (136 к.с.).

Новият Opel Grandland въплащава мотото “Когато мечтите се сбъдват“.

 

Концептуалният автомобил Opel Experimental е много повече от дизайнерско виждане и разработка. Още с премиерата си той показа какво ще характеризира бъдещите модели на Opel – с дързък и изчистен дизайн, оптимално използване на пространството, както и най-новите технологии и изцяло електрическо задвижване. Първият сериен модел, който демонстрира много детайли от Opel Experimental, е новият Opel Grandland.

Новият Grandland впечатлява със своя дързък и изчистен стил, който се забелязва веднага в интериора и екстериора на модела. Новият 3D Vizor интегрира обновената емблема на бранда Opel Blitz, който е осветен за първи път, както и иновативната технология “Edge Light”. Новият Grandland е базиран на концепцията и дизайна на „Opel Compass“ – вертикалната и хоризонталната линия на визията на автомобила се сливат с „електрифицираната“ емблема на Opel Blitz в центъра.

Светещият Opel Blitz не е единствената иновация в осветлението на новия Grandland. Водещата в автомобилната индустрията система за фаровете Intelli-Lux Pixel Matrix HD Light също прави своя дебют. За първи път системата разполага с повече от 50 000 елемента и позволява разпределение на светлината с висока разделителна способност.

Новият Grandland, продължава стратегията за електрификация на Opel. Това е и първият Opel, който се базира на платформата Stellantis STLA, която е специално проектирана за електрически модели с батерии. Новата архитектура заедно с новата плоска батерия с капацитет до 98 кВч, електромотор от ново поколение и други енергоспестяващи функции като термопомпата гарантират, че новият Opel Grandland Electric може да измине до около 700 километра локално без емисии според WLTP. Когато се нуждае от презареждане, са му необходими само около 26 минути на обществена станция за бързо зареждане, за да се зареди до 80 процента от капацитета на батерията. По този начин новият Grandland Electric предлага ново ниво на електрическа мобилност и превръща визията на Opel Experimental в реалност по отношение на ресурсоспестяваща мобилност без компромиси.