Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите на Монца се разбрали с Екълстоун

Организаторите на Монца се разбрали с Екълстоун

33
0

Организаторите на Гран при на Италия на Монца са се разбрали с управляващия търговските права във Ф1 Бърни Екъкълстоун за сключването на нов договор за домакинство на Гран при на Италия, съобщава Аутоспорт. От доста време състезанието беше под заплахата да отпадне от календара, като последният му действащ контракт беше до тази година.

Преговорите за нов договор бяха се забавили, след като се оказа, че има разногласия с Бърни най-вече относно политиката на управление на пистата и домакинската такса, която трябва да се плаща всяка година. Според слуховете британският милиардер искал 25 млн. евро срещу предложените от организаторите 18 млн.

Изглежда обаче в последните седмици доста от разногласията са били изгладени, като има предположения, че организаторите от Автомобилния клуб на Италия (ACI) ще седнат с Бърни на среща идния уикенда на Монца и ще финализират новия договор. Самият Екълстоун каза в тази връзка пред Аутоспорт, че ще бъде изненадан ако не се стигне до споразумение.

Като алтернатива британският милиардер беше постигнал споразумение с Имола за домакинство в следващите години, ако не успее да се разбере с организаторите на Монца. Явно обаче до него няма да се стигне, като се предполага, че от ACI и Бърни взаимно на направили компромиси, за да се стигне до договор.