Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Лас Вегас предлагат билет без място за $1350 с изглед...

Организаторите в Лас Вегас предлагат билет без място за $1350 с изглед към един завой

543
0
Гран при на Лас Вегас, Лас Вегас
снимка: Андро Дюлгерян

Организаторите на Гран при на Лас Вегас предлагат нов билет за предстоящата надпревара през есента. Той носи името „Heineken GA+“ и е с цена от $1350. Билетът ще позволи на зрителите да наблюдават автомобилите от F1 на един единствен завой.

Главният изпълнителен директор на Гран при на Лас Вегас Рене Уилм заяви, че офертата GA+ „е напълно нов вид билет за събитието през 2024 г. Той предлага първокласно общодостъпно изживяване в разгара на действието. Всички това е на цена, която е много по-достъпна от миналогодишната оферта за същото местоположение на пистата.“

Билетите за общ достъп обикновено позволяват на феновете възможност за повече наблюдения около пистата. Пример за това е билетът общ вход „Premier Walkabout“ за Гран при на Сингапур на стойност 348 британски паунда. Той позволява на феновете да видят почти цялото градско трасе в Марина Бей.

Въпреки това новият билет GA+ за Гран при на Лас Вегас ще позволи на феновете достъп само до южната зона „Ковал“. На уебсайта на Гран при на Лас Вегас се казва, че купувачите ще могат да „наблюдават как пилотите се борят за позиция през четвърти завой и се спускат по правата Ковал“.

Промоутърът заяви, че билетът предлага „невероятна гледка, докато пилотите ускоряват за изпреварване на изпълнената с екшън права Ковал“. В южната зона на Ковал ще има и много забавления. Тук се включват диджеи, забавления на живо, забавни възможности за снимки, интерактивни активации за феновете и още много други. Притежателите на билети ще могат да се насладят и на безплатна храна, безалкохолни напитки и вода.

Миналата година пилотите изразиха загриженост относно прекалено скъпите цени на билетите за Гран при на Лас Вегас. Припомняме, че състезанието което се промотира от F1. Най-евтиният билет за събитието за Гран при на Лас Вегас струваше 440 британски паунда

„Надявам се, че Формула 1 работи по този въпрос. Сега със сигурност има много събития, които са невероятно скъпи“, сподели Шарл Льоклер. „Истинските фенове, които наистина обичат този спорт, не могат да си позволят дори да стигнат до състезанията и да ги гледат. Та определено е проблем, който трябва да бъде решен“, добави пилотът на Ферари.

Новият билет GA+ ще бъде пуснат в продажба следващия понеделник в сайта на Гран при на Лас Вегас.

Първото издание на Гран при на Лас Вегас не протече никак гладно. Голяма част от феновете, закупили билети, заведоха съдебен иск срещу F1 заради затварянето на зоните за зрители по време на тренировките. Първата сесия в Лас Вегас беше спряна в самото начало заради повреда, причинена от разхлабен капак на шахта. Втората пък беше отложена с два часа и половина и се проведе в малките часове на нощта. В същото време зоните за зрители бяха затворени поради липса на свободен персонал.

Състезанието в Лас Вегас не беше посрещнато добре и от собствениците на бизнеси в града. Те се оплакаха, че заради затварянето на улици са претърпели значителни загуби. Някои от тях дори стартираха петиция за спиране на тазгодишната надпревара, насрочена за 23 ноември. До отмяната на състезанието обаче едва ли ще се стигне.