Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още изоставаме в мощността спрямо съперниците, смятат в Хонда

Още изоставаме в мощността спрямо съперниците, смятат в Хонда

42
0
Брендън Хартли,Торо Росо,Хонда

Техническият директор на Хонда в F1 Тойохару Танабе призна, че задвижващата система на производителя още изостава като мощност спрямо съперниците, въпреки доброто представяне от началото на сезона.

В Гран при на Бахрейн Пиер Гасли с Торо Росо завърши 4-и след страхотно каране, а в Баку Брендън Хартли донесе още 1 точка на екипа, използващ японските мотори, финиширайки 10-и.

Според Танабе проблем остава дефицитът на мощност, по отношение на която трябва да продължи да се работи. Подобрението в представянето обаче не бива да бъде за сметка на влошаване на надеждността.

„Целият ни пакет страдаше от липса на максимална скорост в състезанието. И това бе по-силно изразено спрямо първите 2 дни от уикенда, каза Танабе. – Трябва да видим каква е причината за това. Но част от нея е, че още изоставаме по отношение на мощността.”

Танабе заяви още, че спечелената точка от Хартли в Азербайджан се дължи на голяма доза късмет заради проблемите и грешките на другите пилоти, но напомни, че Гасли се е движил в топ 10 почти през цялото време, преди да се случи инцидента с Магнусен.