Начало Рали Остберг начело в Мексико с 3 секунди аванс пред Ожие

Остберг начело в Мексико с 3 секунди аванс пред Ожие

35
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг (Ситроен) поведе в рали Мексико със съвсем малък аванс – 3,3 сек – пред Себастиен Ожие (Фолксваген).

И двамата спечелиха по две отсечки през първата половина на началния ден на състезанието. Норвежецът можеше да е дори още по-напред, но загуби време в последния етап преди сервиза. Навигаторът му Йонас Андерсон забрави да махне капак от радиатора, който се използва за поддържане температурата на двигателя.

Йонас ми каза за това 30 секунди преди старта. Не знаех дали мога да натисна, дали моторът ще прегрее или не. Бях внимателен, за да не потроша нещо. Загубихме много време – призна Остберг. – Такива моменти обаче веднага оставяш зад гърба си. Трябваше да внимавам да не се съсредоточавам върху проблема по време на етапа, а да карам колкото се може по-добре. Да, коства ни няколко секунди, но нищо повече.

Ожие поведе след първата отсечка, проведена след церемониалния старт. В началото на деня увеличи преднината си преди Остберг да го изпревари с най-добро време в Ел Чоколате 1.

Трети във временното подреждане е Мико Хирвонен (Форд Фиеста RS WRC). Пилотът на М-Спорт спука гума в началната дистанция, но след това възстанови темпото си. Четвърти върви Яри-Мати Латвала с втория Фолксваген, който излиза пръв по трасето.

Топ 6 допълват Крис Мийк (Ситроен) и Роберт Кубица (М-Спорт), следвани от Елфин Еванс, Мартин Прокоп, Тиери Нювил, Бенито Гера.