Начало Рали Остберг най-бърз в шейкдауна на рали Швеция

Остберг най-бърз в шейкдауна на рали Швеция

43
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг (Ситроен, DS3 WRC) бе най-бърз в шейкдауна на рали Швеция, втори кръг от световния шампионат за 2014 г. Норвежецът сподели преди надпреварата, че ще се опита да се бори за победа в състезанието, в което има три подиума в последните три издания.

Остберг измина 3,99-километровата дистанция за 1:55.8 мин. Това постижение бе с 0,4 сек по-добро от това на Яри-Мати Латвала (Фолксваген, Поло R WRC). Трети пък се нареди съотборникът на Мадс Крис Мийк, въпреки че излетя при второто преминаване – механиците поправиха Ситроен-а на британеца навреме.

Дотук добре, да видим какво ще е времето по-нататък – заяви Мадс.

Четвърто време записа Хенинг Солберг (Форд Фиеста RS WRC), следван от Тиери Нювил (Хюндай i20 WRC), Крейг Брийн (Форд Фиеста RS WRC), Юхо Ханинен (Хюндай i20 WRC), Роберт Кубица (Форд Фиеста RS WRC) и т.н.

Немалка част от пилотите – сред тях и световният шампион Себастиен Ожие (Фолксваген, Поло R WRC) – избраха да преминат по-консервативно етапа, за да пазят гумите си с шипове. Под снежната настилка няма достатъчно лед и чакълът започна да пробива нагоре, което може да се окаже решаващо за темпото.

Съжалявам за зрителите, но гумите ни трябват в добро състояние за ралито – коментира Мико Хирвонен, който се опасяваше от подобна ситуация още преди старта на надпреварата.

Ожие от своя страна обясни, че само при първото преминаване е давал повече газ – тогава записа и най-силното си време, а след това е карал по-бавно, също за са пази гуми.