Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес оставят пилотите си да се състезават сами

От Мерцедес оставят пилотите си да се състезават сами

34
0

Екипът на Мерцедес няма да налага отборни заповеди и ще остави пилотите си да се състезават свободно и в бъдеще, обявиха официално от отбора преди началото на състезателния уикенд за Гран при на Великобритания. Това обаче вече те ще трябва да спазват по-сериозни правила за работата вътре в екипа.

Днес сутринта е имало среща на пилотите Хамилтън и Розберг със спортния бос Тото Волф и с техническия шеф Пади Лоу, на която е била дискутирана ситуацията от последните няколко състезания, в които се стигна до общо 3 удара между двамата – в Испания, Канада и Австрия. В тях по сметките в тима от Бркали са загубени общо около 50 точки за отбора.

Самият Волф заяви след надпреварата край Шпилберг, че е възможно и да се стигне до отборни нареждания. На този етап до такива няма да се стига, но двамата трябва много повече да внимават и да се въздържат, за да не се стига до контакт между техните коли и съответно наказания.

От тима не уточняват какви точно санкции ще бъдат налагани на състезателите, ако се стигне до нови катастрофи, но се предполага, че става въпрос за сериозни наказателни мерки, като глоби или лишаване от определени права и правомощия за определени състезания.

От Мерцедес обявиха също така, че си запазват в правото в бъдеще да налагат отборни инструкции, за да се предпазят от потенциална загуба на точки за конструкторския шампионат. И ако двамата се ударят отново, отборните нареждания ще бъдат разгледани отново като мярка.