Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес щели да наложат отбори заповеди и ако Ботас е бил...

От Мерцедес щели да наложат отбори заповеди и ако Ботас е бил първи

61
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

От екипа на Мерцедес щели да наложат отборни заповеди в Гран при на Германия, дори при положение че начело е бил Валтери Ботас. Това заяви спортният шеф на тима Тото Волф.

Финландецът атакува Люис веднага след прибирането на колата за сигурност, като последният на два пъти се защити добре. След това последва нареждане към финландеца от главния стратег Джеймс Ваулфс да не предприема повече действия.

Запитан дали решението на Мерцедес означава, че в тима вече имат ясно определени пилот №1 и №2, Волф заяви: „Абсолютно не. Ако ситуацията беше обратната и Валтери беше отпред, а Люис втори, щяхме да вземем същото решение.

Въпросът беше двете коли да стигнат до финала без проблеми, независимо кой е първи. Когато двамата започнаха да се борят един до друг при рестарта, още валеше на места. В последните 3 състезания загубихме много точки и не искахме да си представяме дори, че това може да се случи отново.“

Волф каза още, че в тима принципно няма да има отборни нареждания, докато не се стигне до решителните етапи в битката за титлата. А случилото се в Германия е просто частен случай, за да се гарантира двойната победа за тима, която изведе Мерцедес начело в класирането при конструкторите пред Ферари.