Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Ред Бул казали на Перес да се прибере със счупения болид,...

От Ред Бул казали на Перес да се прибере със счупения болид, за да не излиза сейфти кар

2980
0
Серхио Перес, дъжд
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес получи наказание преместване с три места назад на грида за следващата надпревара от световния шампионат на Формула 1 заради това, че кара болида си в опасно състояние. Мексиканският пилот на Ред Бул се завъртя по време на Гран при на Канада, удари се и счупи задното крило на своя RB20. От тима признаха, че са му казали да прибере потрошения си болид, за да избегнат излизането на сейфти кар на пистата в момент, когато Макс Верстапен водеше в състезанието.

„След удар в бариерите на шести завой пилотът продължи да кара през остатъка от обиколката със значително повреден автомобил, от който изпаднаха доста карбонови части по пътя обратно към питовете. Отборът потвърди по време на изслушването, че са поискали прибирането на болида в бокса в опит да избегнат излизането на сейфти кар“, се казва в решението.

„Стюардите постановяват, че освен финансова глоба за тима е необходимо и спортно наказание заради усложненията по отношение на сигурността от инцидента.“

Санкцията е без наказателни точки. Перес вече има 8 в суперлиценза си. Отборът на Ред Бул е глобен с 25 000 евро.

„Напоследък изгубих инерция. Ще работя упорито през следващите няколко седмици, за да си върна формата. В първата обиколка имах сблъсък с [Пиер] Гасли, от което пострада предното ми крило. Това доведе до компромис през първия ми стинт“, коментира Перес.

„През по-голямата част от надпреварата имаше само една суха линия. Затова на моменти бе толкова трудно да се изпреварва. Когато траекторията започна полека да се разширява, интермедиите ми бяха прекалено износени. Имах добро темпо, след като ги смених и сложих ново предно крило. Но задминаванията все още бяха твърде сложни“, продължи Перес.

„Инцидентът бе по моя вино. Докоснах мокра част от пистата в шести завой и не можах да овладея колата.“

„Изкарах няколко много трудни уикенда. Ще се прегрупираме и ще си вземем поука и от този. Идентифицирахме няколко проблема след квалификацията. Надявам се да съм във форма в Испания и да се върна по-ранното си ниво“, добави Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)