Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Валенсия умоляват ФИА да преосмисли решението си относно Рено

От Валенсия умоляват ФИА да преосмисли решението си относно Рено

44
0

Промоутърите на европейската Гран при във Валенсия – Валмор Спорт, призоваха управленското тяло на Ф1 да преосмисли забраната на Рено за участие в състезанието, която ще лиши испанския герой Фернандо Алонсо от възможността да зарадва местната публика идния месец.

Рено помолиха Международния апелативен съд да насрочи дата за обжалване, след като стюардите в Унгария решиха да отнемат правото на тима да се състезава в следващия кръг заради изхвръкналото колело от колата на Алонсо.

Местната новинарска агенция EFE заяви, че Валмор винаги са подкрепяли силно всички мерки за сигурност, но забраната на Алонсо да участва в състезанието във Валенсия наказва най-вече испанската публика.

„Освен за сигурността трябва да мислим и за феновете, много от тях са си купили билети само за да видят Алонсо“, заяви един от шефовете на Валмор и собственик на отбор в световния шампионат по мотоциклетизъм – Хорхе Мартинез „Аспар“.

Той добави също и че Валмор Спорт вече са се свързали с испанската федерация по моторни спортове заради този случай.

Шефът на един от новите отбори във Ф1, идващи догодина – Адриан Кампос, пък каза, че отсъствието на Алонсо на пистата Валенсия ще бъде „катастрофа“ за испанското състезание, чиито продажби на билети и без това са спаднали значително.