Начало Избрани Отхвърлиха искането на Макларън за преразглеждане наказанието на Норис от Остин

Отхвърлиха искането на Макларън за преразглеждане наказанието на Норис от Остин

375
0
Ландо Норис, Макс Верстапен, Макларън F1, Ред Бул F1
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Искането на Макларън за преразглеждане наказанието на Ландо Норис от края на Гран при на САЩ бе отхвърлено. Английският пилот получи 5 секунди за придобиване на предимство при излизане от пистата. Това му коства третото място в надпреварата.

Макларън пусна искането си в навечерието на уикенда за Гран при на Мексико. Беше насрочено изслушване за петък. Стюардите трябваше да решат дали предоставената от отбора информация е нова и дали представлява доказателства по случая, които не са били налични в момента на взимане на оригиналното решение.

От Макларън всъщност са заявили, че част от решението на стюардите на COTA е грешно. Става дума за изречението, в което пише, че „болид №4 изпреварва кола №1 от външната страна, но не е наравно с №1 във връхната точка на кривата“

Според ръководения от Андреа Стела отбор това е грешка. Тимът имал доказателства, че Норис вече е бил изпреварил Верстапен и е бил пред съперника от Ред Бул в зоната на спиране. Съответно според тима това е значим, важен нов елемент по случая.

„Беше отправена молба за преразглеждане, за да се поправи грешка в решение. Всеки нов елемент трябва да демонстрира тази грешка. В конкретния случай концепцията, че вече издаденото решение (документ №69 от уикенда в САЩ) е значителна и свързана със случая нова информация или че грешка в решението е нова информация е неправилно и затова се отхвърля“, гласи последното решение по случая.

Искането на Макларън за преразглеждане бе изненадващо, защото непосредствено след финала на Circuit of the Americas Стела заяви, че отборът смята случая за приключен. Норис разви в Мексико теорията, че в момента на излизане от пистата вече не е бил атакуващата кола.

Решението на стюардите означава, че резултатът от Гран при на САЩ се запазва. Макс Верстапен води в генералното класиране на шампионата с аванс от 57 точки пред Норис. До края на първенството остават пет кръга.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)