Начало Автомобилни новини Отвори новия търговско-сервизен комплекс на „SFA Retail – Варна“

Отвори новия търговско-сервизен комплекс на „SFA Retail – Варна“

Мултибранд центърът е най-големият в България по брой представени марки

2415
0
Новия търговско-сервизен комплекс на „SFA Retail – Варна“

„SFA Retail – Варна“ вече посреща клиентите си в изцяло нов търговско-сервизен комплекс на автомагистрала „Хемус“ №66 (в посока София, преди отбивката за гр. Аксаково и летище Варна). В новия дом на автомобилното дилърство се предлагат марките Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo, Jeep и Fiat, а сервизното обслужване включва и брандовете DS Automobiles и Isuzu, което го прави най-големия мултибранд център от SFA Retail мрежата на вносителя SFA Automotive.

Модерният комплекс се простира на 3126 кв.м разгърната застроена площ и в изграждането му са инвестирани над 8 млн. лева. Сградата и брандирането следват изцяло изискванията на производителя Stellantis, като това е поредната стъпка от превръщането на SFA Retail в мащабен мултибранд участник на автомобилния пазар у нас.

Центърът разполага с шест шоурума, където са изложени най-актуалните модели на марките, със специална външна зона за лекотоварната гама, с просторна приемна и чакалня за посетителите на сервиза, с обособено помещение за предаването на автомобилите на новите им собственици, както и с 20 паркоместа за външни посетители. Към това се добавя и отделен паркинг за демонстрационните превозни средства, където желаещите могат да изберат модел за тестдрайв.

„Изграждането на новия ни център е израз на стремежа ни да предоставим по-високо качество на услугите си и да осигурим максимално удобство на клиентите си, Екипът ни ще очаква всички с огромно удоволствие в новопостроения ни комплекс, където ще предложим пълния си набор от услуги и актуалните си модели автомобили на ниво, съизмеримо с най-високото в Европа.“

Стойчо Стоев, управител на „SFA Retail – Варна“

Освен продажбата на нови превозни средства и тяхното гаранционно и извънгаранционно обслужване, „SFA Retail – Варна“ предлага и редица съпътстващи продукти и услуги: оригинални резервни части и аксесоари, гамата части Eurorepar, обратно изкупуване на автомобили без значение от марката, употребявани проверени автомобили от SFA Occasion, отдаване на коли и бусове под наем от Lion Rent-a-Car, застрахователни услуги от SFA Broker. Създадено през 2009 г., дружеството е един от най-успешните дилъри на Peugeot в страната с отчетени близо 1500 продажби на нови автомобили през годините. С увеличаването на представляваните марки за 2024-а се очаква да бъдат реализирани 350 нови и 100 употребявани превозни средства.

Старият център на „SFA Retail – Варна“ на бул. „Ян Хунияди“ №6 не функционира от началото на август. Телефоните за контакт с екипа обаче са без промяна.