Начало Други Overdrive и Георги Дончев закриват скоростния сезон на Серес

Overdrive и Георги Дончев закриват скоростния сезон на Серес

461
0
Иван Влъчков,Константин Маршавелов

Тази събота и неделя на пистата в Серес предстои финалното за този сезон издание на Overdrive Lap Battle – инициативата на пилота Георги Дончев и специалистите по performance автомобили от Overdrive.

След вълнуващия сезон на писти като Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг, феновете на суперавтомобилите от вече доказания формат си дават среща на най-близката до България скоростна писта за шумно и ефектно закриване на сезона.

„Заедно споделихме над 10 000 обиколки на пълна газ, изминахме повече от 50 000 километра в състезателно темпо и пропътувахме пътищата на 6 държави, сега е време да закрием сезона подобаващо“, казват организаторите и споделят, че автомобилната селекция отново ще е спираща дъха.

На линия са състезателни Porsche-та, култови модели на Mercedes, Lotus, Nissan, Ferrari, Ford Mustang, Dodge Viper. Участниците ще могат да ползват съветите на двама немски професионални пилоти – Мануел Лаук и Марвин Дийнст. Последният все още държи рекорда на пистата в Серес, поставен в рамките на миналогодишния Lap Battle с Mercedes-AMG GT3.

Сред пилотите ще бъдат 3-кратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков, който ще кара своята Хонда Сивик и Българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов, с който записа успешен сезон в GT4. На линия ще е и шампионът във висшата серия Макси Константин Маршавелов, който ще дефилира с новия Sin Car S1.

Организаторите имат специална изненада за очакваните стотици фенове на високите скорости – както винаги досега, входът за почитатели е свободен, но за първи път в рамките на събитието ще има и два модела в ролята на race taxi, изцяло на разположение на зрителите. Срещу символичната сума от 75 лв. всеки желаещ ще може да се повози две скоростни обиколки на един от двата Porsche Cayman GT4, а адреналинът е гарантиран.

В рамките на събитието екипът на Overdrive Lap Battle ще сподели и зимната програма с писти в Испания и Португалия, а официалното награждаване на най-добрите е планирано за 23 ноември в изложбената зала на Overdrive в София.