Начало Рали Ожие изпревари Льоб в рали Германия

Ожие изпревари Льоб в рали Германия

35
0

Себастиен Ожие измести съотборника си в Ситроен Себастиен Льоб от лидерската позиция в рали Германия. Това стана в последната отсечка на втория ден. Преди нея, след 13 етапа, седемкратният световен шампион имаше аванс от 3,8 сек, но при второто преминаване на Panzerplatte спука гуми и завърши 14-ти. Причината бе преминаване върху паднали на трасето камъни. Така Льоб загуби над 1:15 мин спрямо времето на Ожие, който поведе в състазанието с аванс от 1:11,3 мин!

Льоб е неизменен победител в асфалтовото Рали Германия вече 8 години, откакто състезанието е част от WRC. Но загубеното време днес може да се окаже фатално, защото за неделния ден са предвидени само 5 отсечки.

Трети продължава да се движи Дани Сордо с Мини. Той увеличи малко аванса си пред Мико Хирвонен с Форд. Зад него битка водят Крис Мийк с второто Мини и Петер Солберг със Ситроен, като и двамата пукаха гуми.

Седми е Кими Райконен със Ситроен, който се въртя, но това не бе фатално. Зарърналият се в топ 10 тази сутрин, Яри-Мати Латвала с Форд се удари и отново напусна челото.