Начало Рали Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Монте Карло

Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Монте Карло

44
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие (Фолксваген) бе най-бърз в шейкдауна на рали Монте Карло, първи кръг от световния рали шампионат за 2014 г. На 1,2 сек зад него се наредиха Крис Мийк (Ситроен) и съотборникът му Мадс Остберг (с равно време).

Французинът измина 3,52-километровата отсечка за 2:15.3 мин. Етапът е на 6 километра от родния му град Гап, така че пилотът на Фолксваген бе на позната територия. Той обаче отказа да придава кой знае какво значение на резултатите от шейкдауна:

Условията на пътя се променяха много, въпреки че времето бе напълно сухо. Освен това някои от момчетата бяха може би малко по-бавни и трябва да изчакаме реалното рали, за да видим кой колко е бърз. Прогнозата е за наистина сложни условия утре, когато се очаква сериозен дъжд. Няма да ни е лесно да стартираме първи в 7:30 сутринта, още по тъмно – коментира Ожие.

Мийк бе доволен от началото на ралито и сезона за себе си. Той смяташе, че не е направил най-удачния избор на гуми – софт вместо суперсофт, но се справи и допълни, че се чувства комфортно зад волана на DS3 WRC.

Четвърто време даде Яри-Мати Латвала (Фолксваген), следван от Роберт Кубица (М-Спорт), Тиери Нювил (Хюндай), Мико Хирвонен (М-Спорт), Дани Сордо (Хюндай), Андреас Микелсен (Фолксваген), Бриан Буфие и т.н.