Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: 13 обиколки не бяха голяма разлика

Перес: 13 обиколки не бяха голяма разлика

62
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Серхио Перес заяви днес в падока на трасето в Баку, че 13 обиколки разлика в използването на гумите между него и съотборника му Естебан Окон не били чак толкова голяма разлика и че наистина в Канада Форс Индия имаше сериозен шанс за първи подиум през сезона, но той не се е осъществил.

„Говорихме два пъти с Естебан – и след състезанието, и в седмицата след това, и мисля, че като отмина адреналинът, нещата се изясниха. Всичко е наред, като политиката на нашия тим ще остане без промяна – без заповеди от бокса, защото това е хубаво за феновете и за спорта”, каза Перес, който традиционно откри срещите на пилотите с медиите в 12,30 ч местно време.

Мексиканецът обясни още, че е екипът върши наистина отлична работа този сезон и взима максимума от всяко състезание, като единствено в Монако нямаше шанс.

Според него обаче като скорост Уилямс все още има по-бърз автомобил от Форс Индия, но много зависи от самата писта.

„Мисля, че Уилямс са малко по-бързи, на някои писти като Монако и Торо Росо, но ние успяваме да вземем максимума от всяко състезание”, допълни той.

Връщайки се на темата за представянето на новия си съотборник Окон, Перес заяви, че не е изненадан изобщо от неговата скорост, защото Естебан не случайно е победил Макс Верстапен в малките формули и има отлични качества като бързина и постоянство.

Перес дойде на срещата след като обиколи пистата в Баку и сподели впечатления. Пилотът обясни, че въпреки дългите прави изпреварвания ще са трудни, защото особено тук ще е сложно да се следва друг автомобил и да се задминава. Интересно е още, че има и много места с различен асфалт. Някъде той е фрезован, на други места бялата маркировка е покрита – за по-добро сцепление, а огромна роля ще играе и вятърът. Той наистина е силен, като освен това откъсва и много листа, които падат на пистата.