Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Променливо време плаши зрителите в Австрия

Променливо време плаши зрителите в Австрия

45
0

Прогнозите за много променливи метеорологични условия със слънце, но и доста дъжд плашат организаторите и зрителите на Гран при на Австрия. Днес много топло време посрещна Формула 1 в Щирия до Грац, но за петък и събота предвижданията са за много сериозни, макар и краткотрайни валежи. Билетите тази година не се продадоха така добре, както в предходните две и според австрийците причина за това е провеждащото се европейско първенство по футбол, в което и страната участваше. Мнозина са предпочели да останат у дома, за да гледат всичко по телевизията вместо да пътуват за Шпилберг и Целтвег, още повече при очакваните дъждове и температура от една 22 градуса в неделя, когато дъждът може да е по-малко.

Организаторите се стараят в същото време да направят уикенда максимално атрактивен, като освен Формула 1 ще има състезания от GP2 и GP3, както и Порше Суперкъп с участието на австрийски пилоти. Цената на билетите не е от най-ниските, но не е и твърде висока. Билет за трите дни на зелените площи, които тук са много големи и с добра видимост, струва точно 95 евро за всички дни.

Изложба на легендарни болиди и много магазини са уредени във фензоната зад първи и втори завои. В неделя мегазвездите Ники Лауда, Герхард Бергер и колегите им ще карат отново колите си преди самия старт.

Около пистата са разположени много симулатори, ще има отново и специално авиошоу – тази година и с хеликоптери.

По време на уикенда ще има и няколко концерта на групата Ванда, Нена и други.