Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Форс Индия съжаляват, че не са по-напред на грида

Пилотите на Форс Индия съжаляват, че не са по-напред на грида

65
0
Porsche

Тимът на Форс Индия изпълни задачата си за класиране в топ 10 на квалификацията за Гран при на Русия, при това и с двата си автомобила. Серхио Перес бе девети, а Естебан Окон – десети във финалния сегмент на сесията за разпределение местата на грида.

„Окуражаващо е, че и двете ни коли стигнаха Q3 – за първи път тази година”, отбеляза заместник-шефът на екипа Боб Фърнли. „Отборът свърши отлична работа, за да извлече повече скорост и днешните резултати демонстрират прогреса ни. Обиколките в Q3 и на двамата пилоти бяха чисти. Те дори смятаха, че са имали повече скорост и съответно потенциал за по-предно класиране. Въпреки това пета редица е най-доброто ни квалификационно представяне за годината и ни дава шанс да спечелим точки утре.”

Перес коментира, че квалификацията не е била идеална за него, но крайният резултат е достатъчно добър.

„Не направих перфектна обиколка”, продължи мексиканският състезател. „Чувствам, че нещо не ми достигна, а при толкова малки разлики една десета от секундата щеше да означава класиране от поне две места по-напред. Не беше лесно да накараме гумите да влязат в работния си прозорец и да ги задържим там в рамките на цял тур. Условията на трасето се промениха значително в сравнение с вчерашния ден и според мен това повлия на всички. Ключът за утрешното състезание ще е добър старт и чисто преминаване до втори завой. Оптимист съм и мисля, че можем да се целим в спечелването на няколко позиции още от началото на надпреварата.”

За Окон класирането в Q3 е първо в кариерата му във Формула 1 и французинът бе особено доволен от постижението си.

„Отборът свърши невероятна работа – подобряваше колата по време на всяка сесия и в началото на квалификацията се чувствах наистина комфортно в болида си. Допуснах няколко малки грешки в Q3, което ме разочарова в известна степен, тъй като имах възможност да съм по-напред на грида. Но ако направя чист старт, всичко е възможно в състезанието”, допълни Естебан.