Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес остава във Форс Индия и през 2018 г.

Перес остава във Форс Индия и през 2018 г.

45
0
WRC,хюндай

Серхио Перес ще се състезава за екипа на Форс Индия и през 2018 г., съобщи официално тимът от Силвърстоун. Състезателят и отборът са постигнали споразумение за удължаване на договора помежду им с година. Така екипът ще е с непроменен пилотски състав през следващия сезон във Формула 1.

„Оставането ми във Форс Индия винаги е било приоритет“, коментира Перес. „Този тим ми позволи да демонстрирам таланта си като пилот и съм много щастлив тук. Гордея се с всичко, което вече постигнахме заедно и смятам, че тепърва ни предстоят чудесни неща. Екипът свърши страхотна работа тази година по развитието на автомобила и установяването ни като четвъртия по сила отбор във Формула 1. В крайна сметка решението да продължим заедно това пътешествие бе лесно.“

Шефът на отбора Виджай Маля допълни, че Серхио изигра важна роля в историята на тима през последните няколко години.

„От присъединяването си към нас през 2014 г. той израсна и се превърна в един от най-бързите и постоянни пилоти на грида. Резултатите му говорят сами за себе си: Перес е най-успешният пилот в историята на Форс Индия с четири подиума. Заедно с Естебан [Окон] Серхио ни дава стабилност за следващия сезон. Двамата са една от най-вълнуващите пилотски комбинации във Формула 1“, каза още Маля.