Начало Автомобили Премиера на Haval H6 за Европа

Премиера на Haval H6 за Европа

99
0
HAVAL H6

На Sofia Motor Show за пръв път извън Китай бе представен изцяло новият HAVAL H6. Пълноразмерния SUV е с 2.0 литров бензинов двигател, 190 к.с. и 7–степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. HAVAL H6 разполага с камера, следяща пространството около него – предна и задна; асистент за следене на пътната лента, асистент за потегляне и спускане по наклон, три режима на шофиране – стандартен, икономичен и спортен и множество други технологии улесняващи водача.

Сравнен със своя предшественик – Great Wall H6, който също заемаше почетно място на щанда – новият HAVAL H6 е с 40 мм. по-къс, но със запазено междуосие и повишена ширина. Отделено е по-голямо внимание на интериора, заложено е на по-качествени материали и е повишена маневреността. Автомобилът е с блестящо пътно поведение, подчертана индивидуалност и създава усещане за лукс. „Това е бъдещето, което ще предложим на всички наши клиенти“ – заяви още Тодор Стойков.

Great Wall Motors е най-големият частен производител на автомобили в Китай, който е притежател на три марки – Great Wall, HAVAL и WEY. Great Wall гамата обединява пътнически и лекотоварни автомобили, докато под марките HAVAL и наскоро представената марка -WEY се произвеждат SUV. В момента GWM разработва две нови платформи, на чиято база ще произвежда цялата си SUV гама, включително и хибридни модели, първият, от които беше представен под новата, луксозна марка WEY на автомобилното изложение във Франкфурт.

Това е показателно за плановете на компанията да се развива, както технологично, така и чрез разширяване на продуктовата си линия. Китай с бързи темпове въвежда нови, по-рестриктивни изисквания към нивата на вредните емисии като очакванията са в следващите няколко години те да се изравнят с тези, които има в Европа. Тези промени ща улеснят значително процеса по хомологация на моделите за европейските пазари и ще намали разходите за това, което ще позволи на БАИ да предложи една по-широка моделна гама.

На кобрандирания Great Wall и HAVAL щанд в зала №5 беше направена и премиерата на атрактивния и модерен модел HAVAL H2. Моделът е първият автомобил на марката, който предлага изключително богата възможност за персонализация. В HAVAL Н2 са интегрирани интелигентни технологии, улесняващи шофьора, както и такива, които се грижат за сигурността на всички пътници в автомобила.

Използваните материали са с осезаемо по-високо качество, на всеки детайл е отделено нужното внимание, така че пътуването да е удоволствие. HAVAL Н2 ще се предлага в две нива на оборудване – Comfort на цена от 34 990 лв. с ДДС и ниво Premium, част от оборудването на което включва: 4х4, кожен салон, камера за задно виждане и странична камера пред предно дясно колело, 8“ сензорен дисплей. По-високото ниво на оборудване е на цена 41 990 лв. с ДДС.

Към момента моделите, отговарящи на Евро 6 стандарта и хомологирани за европейския пазар са Haval H2, както и пикапът Great Wall Steed 6, чиято премиера беше през юни и който вече се предлага на цени, започващи от 39 990 лв. с  ДДС.