Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес преговаря с Макларън

Перес преговаря с Макларън

63
0
Серхио Перес

Серхио Перес води преговори с Макларън. Според информация на Скай Спортс мексиканският пилот е сред пилотите, които разговарят с тима от Уокинг, откъдето досега потвърдиха само един пилот за следващия сезон – Карлос Сайнц.

Перес твърдеше на Спа по време на уикенда за Гран при на Белгия, че знае къде ще кара през следващия сезон. Освен това допълни, че вероятно скоро ще обяви отбора си за 2019 г. Предполагаше се, че мястото му във Форс Индия е гарантирано заради участието му в процеса, довел до смяна собствеността на отбора. Свързана с Перес компания започна процедурата, вкарала тима в процедура по обявяване в несъстоятелност, вследствие на което контролът върху продажбата на тима бе иззет от ръцете на Виджай Маля.

Според непотвърдена информация списъкът на Макларън за възможни съотборници на Сайнц догодина включва настоящия титуляр Щофел Вандоорн, Ландо Норис и Естебан Окон. Перес е ново попълнение в листата, като той изкара един сезон в Макларън – през 2013 г., когато бе съотборник на Дженсън Бътън. За Окон пък се говори, че дори е бил в Уокинг за мярка за седалка, но имал проблем с влизането в кокпита. Френското протеже на Мерцедес е доста висок – 1,85 м.

Междувременно мениджърът на Вандоорн Алесандро Алуни Брави заяви, че около белгийския пилот витаят твърде много слухове. Той призна, че бъдещето на Щофел в момента не е особено ясно.

„Много пилоти водят разговори понастоящем, за да проверят какви възможности има. Същото важи и за нас”, обясни Брави. „Искаме добър автомобил за Щофел, така че преглеждам опциите. А той самият трябва да се съсредоточи върху работата си. Макларън е приоритет за нас, но ако отборът не е добър вариант за догодина, ще видим какво друго можем да постигнем.”