Начало Рали Победата в Мексико е една от най-хубавите в кариерата ми, заяви Ожие

Победата в Мексико е една от най-хубавите в кариерата ми, заяви Ожие

55
0
Себастиен Ожие

27-ата победа на Себастиен Ожие във WRC кариерата му го изведе пред легендата Карлос Сайнц по брой успехи в световния рали шампионат. Двукратният носител на короната смяташе преди началото на надпреварата, че вероятно ще се бори най-много за подиум. Той обаче не допусна грешки за разлика от съперниците си и триумфира за трети път този сезон, както и за трети пореден път в Мексико, като междувременно спечели 9 от 21 специални отсечки.

„Абсолютно невероятно! Толкова съм щастлив и горд от тази победа в Мексико. Това е едно от най-хубавите постижения в кариерата ми. С Жулиен [Инграсиа] имахме перфектен уикенд, автомобилът бе фантастичен, а отборът свърши великолепна работа. Натискахме като луди от самото начало. В петък изборът ни на гуми бе възможно най-добрия и в крайна сметка бяхме възнаградени. Обичам да идвам в Мексико. Маршрутът ми пасва, атмосферата е фантастична, а феновете правят невероятна фиеста всяка година”, коментира Ожие.

Андреас Микелсен спечели трети пореден подиум. В Мексико той не допусна прекалени рискове: заложи на внимателно първо преминаване по етапите и увеличаване на скоростта при второто, когато вече имаше повече увереност.

„Трето място в рали Мексико плюс две бонус точки от пауърстейджа е абсолютно фантастичен резултат за нас. Нямаме кой знае какъв опит по тези отсечки, така че карахме на сигурно. Планът ни бе да преминаваме дистанциите без грешки. Това го изпълнихме перфектно. Напълно съм доволен от ралито. А и второто място в шампионата не изглежда зле”, каза норвежецът.

Поредно недобро състезание обаче направи Яри-Мати Латвала, който бе принуден да преразгледа за момента амбициите си да се бори за титла тази година. Финландецът единствен успяваше да поддържа темпото на Ожие, но в 12-ия етап счупи окачване и отпадна от битката. Пилотът обясни, че така и не е успял да установи добър ритъм, но е трябвало да кара на лимита, за да се опита да притисне съотборника си. „Очевидно е, че уикендът не премина по план”, призна Латвала. „За щастие сега има пауза и ще имам възможност да забравя разочароващото начало на шампионата. Трябва да намеря темпото си и да атакувам в Аржентина.”