Начало Автомобили Пореден успех за Nokian в независимите тестове на гуми в Европа

Пореден успех за Nokian в независимите тестове на гуми в Европа

264
0
Nokian

Премиум производителят на автомобилни гуми Nokian Tyres отново записа забележителни резултати в независимите тестове на гуми на европейските автомобилни клубове и списания. Благодарение на постоянното внедряване на нови технологии и усиленото тестване на продуктите, Nokian Tyres се превърна в надежден партньор на шофьорите.

Nokian WR D4 е фантастична зимна гума на сняг с много нисък разход на гориво

Германската ADAC класира гумата Nokian WR D4, размер 215/65 R16, на второ място в теста на зимни гуми, където бяха тествани общо 16 модела гуми от различни производители. Перфектното сцепление и изключителното представяне на сняг бяха основните параметри, които доведоха до високата оценка на гумата Nokian WR D4, произведена от най-северния производител на гуми Nokian Tyres. ADAC също похвали качествата на гумата върху сухи пътища и отбеляза нейната висока горивна ефективност.

Италианското списание Al Volante, което провежда зимния си тест с 6 различни марки гуми с популярния размер 205/55 R16, също отличи Nokian WR D4 с гореизброените качества, давайки на модела златен медал за нисък разход на гориво, сребърен за поведение при заснежен път и за спиране на сухо.

Зимната гума Nokian WR D4 продължи с похвалите и след тестовете на австрийските ÖAMTC и швейцарските TCS за размер 195/65 R15, монтирани на по-малките автомобили. Пътуването по снежните пътища в непрекъснато променящото се централноевропейско време е буквално детска игра за Nokian WR D4. Той също така е майстор в сцеплението благодарение на специалната каучукова смес, модерни технологии и иновации, отбелязват от изданието.

В Швеция Nokian WR D4 записа победа в тестовете на Teknikens Värld за зимни гуми с размер 205/60 R16 за централноевропейски условия. Според списанието Nokian WR D4 без съмнение е отлична зимна гума на суха и мокра повърхност. Гумата също така има най-добър резултат при управление върху сняг.

Дори и всесезонните гуми Nokian Weatherproof се справят без проблем със снега

Nokian Weatherproof бе обявена за най-добрата всесезонна гума за тазгодишния зимен сезон от автомобилното списание Automobilismo. Общо 7 всесезонни модела бяха тествани на сухо, мокро и върху сняг. Nokian Weatherproof в размер 225/45 R17 впечатли оценяващите с превъзходното си поведение в завои и ниското ниво на съпротивление. Тези и други характеристики на гумата бяха съпоставими с резултатите на зимните гуми, споделят съдиите.

Всесезонните Nokian Weatherproof дават първокласна безопасност и стабилно представяне при всякакви условия през годината. Символът  3PMSF „снежинка“ показва, че гумите са одобрени за зимна употреба. Последните иновации на Nokian Tyres позволяват на гумата да предложи безопасност през зимните месеци и стабилен контрол през лятото.

Всесезонните Nokian Weatherproof постигнаха отлични резултати и в Германия. След като моделът спечели първото място миналата година в теста ACE Lenkrad, списанието Auto Bild Allrad го включи в тазгодишния си тест на осем всесезонни гуми за употреба от автомобили тип SUV. Nokian Weatherproof е поставен на трето място с оценка „добър“ в размер 225/50 R17.

От всички състезатели обаче има най-добри резултати при сняг и в този аспект дори моделът е сравним със стандартните зимни гуми. Освен това, той също се отличава с прекрасно поведение на мокри пътища и ниски нива на шум. Зимните и всесезонните гуми Nokian Tyres постигат отлични резултати и благодарение на цялостното им тестване в Ивало, най-северния тестов център, разположен във Финландия.

„Тук, над полярния кръг, природните условия ни позволяват да тестваме зимни гуми в продължение на пет месеца от годината. Температурите варират, понякога много под точката на замръзване, а през пролетта разликата между дневните и нощните температури достига невероятните 40 градуса по Целзий. условията ни позволяват да извършваме екстремни изпитания на нашите гуми и благодарение на това можем да подобрим тяхното представяне,“ казва Мати Мори, мениджър Техническо обслужване на клиенти в Nokian Tyres.

За новите модели гуми на Nokian, представени и тествани от Мика Хакинен, четете в новия брой 211 на списание ClubS1, който ще е на пазара другата седмица