Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул оценяват шансовете си за състезанието като добри

Пилотите на Ред Бул оценяват шансовете си за състезанието като добри

82
0
Макс Верстапен

Даниел Рикиардо успя да изпревари съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен в квалификацията за Гран при на Азербайджан. Австралиецът се класира четвърти, а Макс е пети.

„Доволен съм от втора редица на грида, но денят ни не премина съвсем гладко. Сутринта не успяхме да направим серия с втория си комплект ултрасофт заради червени и жълти знамена. В Q2 беше много напрегнато, когато излязохме със суперсофт – пак жълти флагове, нещата бяха на косъм, но прескочихме препятствието. В Q3 при първата бърза обиколка докоснах стена и последната трябваше да е съвсем чиста. За щастие бе достатъчно добра за втора редица”, заяви Рикиардо.

„На подобни улични трасета винаги е трудно – трябва да си на лимита, но не съвсем, а някъде на около 0,5% от границата. Ще се състезаваме сериозно и се надявам да сме на подиума. Нямам търпение за уличната битка! Мисля, че първите петима на грида са със суперсофт – всички се постарахме да избегнем варианта да потеглим с ултрасофт при пълни резервоари заради грейнинга при по-хладно време. Освен това ще хапна сериозно тази вечер, за да не ме отвее вятърът утре!”

Верстапен отбеляза, че квалификацията му е преминала нормално без да е нещо специално. Освен това каза, че Ред Бул не е твърде далеч от съперниците си.

„Смятам, че имаме добър шанс за състезанието. В последната серия чакахме, за да опитаме изтегляне. Според мен това ни струва скъпо, тъй като седях в гаража със свалени от гумите одеяла и след това не можах да ги загрея като хората. Надявам се на по-дълъг първи стинт заради това, че в Q2 бяхме със суперсофт. Първите петима са с тази смес, така че едва ли ще спечелим много, освен да удължим серията спрямо Кими [Райконен], който е с ултрасофт”, обясни Верстапен.