Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Торо Росо със сменени компоненти по задвижващата система за Бахрейн

Пилотите на Торо Росо със сменени компоненти по задвижващата система за Бахрейн

64
0
Брендън Хартли,Пиер Гасли

Пилотите на Торо Росо ще използват нови компоненти по задвижващата система на Хонда за Гран при на Бахрейн. Това потвърди техническият шеф на компанията за F1 Тойохару Танабе.

В предишния кръг в Гран при на Австралия Пиер Гасли отпадна след повреда в мотора, като от Хонда потвърдиха, че става въпрос за повреда в хибридната система MGU-H.

Явно тя е причинила поражения и по другите компоненти. Затова Гасли ще използва нов двигател с вътрешно горене, MGU-H и турбокомпресор като предпазна мярка.

Хартли завърши състезанието в Мелбърн, но той също е имал проблеми със задвижващата система на японците. Затова на Сахир той ще кара с нов турбокомпресор и MGU-H.

„Замяната на компоненти още за 2-ото състезание е трудно решение и не е идеално, каза Танабе. – Въпреки това смятаме, че това е правилното решение занапред и ние ще продължим да развитието на тези компоненти, за да сме сигурни, че проблемите няма да се появят отново.“