Начало Други Предстои вторият кръг на Time Attack Bulgaria – Bardahl Round 2

Предстои вторият кръг на Time Attack Bulgaria – Bardahl Round 2

218
0

Точно два месеца и два дни след лудото начало на сезон 2018 в Тайм Атак България, е ред на Bardahl Round 2. 65 записани участника ще се борят срещу часовника в опит да направят възможно най-бързата обиколка на писта Дракон – Калояново. Програмата започва в 10:00 ч., а записванията са прекратени още преди месец и половина, след изчерпване на всички свободни места. Входът за зрители е 5 лв.

Очакванията са за сериозна битка в генералното класиране между шампионът за 2017 г. – Явор Карастоянов с BMW M3 E92, който спечели и 1-ви кръг, и Димитър Иванов с Honda S2000, който завърши на 3-та позиция при дебюта си в шампионата преди два месеца. Много интересна битка се очертава и в най-многобройния клас – T3, където няколко Subaru Impreza WRX STi, ще се борят срещу BMW M3 F80 и BMW 650i Supercharged, както и срещу Mitsubishi Evo 9 и Evo 7. В клас Sport пък две М4-ки, ще се съревновават с M3F80, M6 и A45 AMG.

FTA Auto отново ще предоставят ваучер за безплатно замерване на техния дино стенд на всеки 10-ти в Генерално класиране, а от Sofia Karting Ring ще раздадат 15 ваучера за безплатна 10-минутна сесия на пистата в Sofia Ring Mall.

Трима участници ще се възползват от спечелените награди от 1-ви кръг и ще участват безплатно в Bardahl Round 2, като освен това, ще могат да се възползват и от услугите от професионалните инструктори на Mirafiori Academy, с чиято помощ се очаква сериозно да подобрят времената си за обиколка. Bardahl отново са приготвили много награди за призьорите, а за енергията на събитието ще се погрижи Red Bull.

BMW отново е най-многобройната марка сред заявените участници и БМВ Клуб България отново ще наградят трите най-бързи БМВ-та със специално изработени купи. Този път не липсват и представители на марката Renault и поради тази причина Рено Клуб България ще награди от своя страна трите най-бързи RS-ки, също със специално изработени купи.

Отново има и силно женско присъствие, поради което организаторите от Тайм Атак България ще наградят трите най-бързи дами със специално изработени купи, а гумите West Lake отново са сред най-предпочитаните от участниците и отново е създадена West Lake Cup. Най-бързите трима, които използват гуми West Lake ще бъдат наградени със специално изработени купи.