Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първа редица за Рено в Испания

Първа редица за Рено в Испания

40
0

Фернандо Алонсо и Джанкарло Фисикела се класираха на първа редица за Гран при на Испания в квалификацията на пистата Каталуния. След пилотите на Рено се нареди Михаел Шумахер (Ферари).

###

Фернандо Алонсо и Джанкарло Фисикела се класираха на първа редица за утрешната Гран при на Испания в днешната квалификация на пистата Каталуния. След пилотите на Рено се нареди Михаел Шумахер, а до него е съотборникът му във Ферари Фелипе Маса.

Алонсо пък победи колегата си в Рено с пет стотни от секундата в последните пет минути от официалната тренировка за място на стартовата решетка. За огромно удоволствие на феновете на трасето испанецът дори подобри постижението си в следващия си бърз тур.

Провал квалификацията бе за Уилямс, чийто двама пилоти отпаднаха още във втората част. Хуан Пабло Монтоя (Макларън) също не продължи след вторите 15 минути, а съотборникът му Кими Райконен се нареди едва девети.

Дейвид Култард (Ред Бул) пък катастрофира по време на първия сегмент, удряйки се в предпазните гуми. Инцидентът на шотландеца прекъсна сесията за няколко минути.