Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се прибрал до Мексико, за да види майка си след претърпян...

Перес се прибрал до Мексико, за да види майка си след претърпян инцидент

1080
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес обясни къде е пътувал след Гран при на Унгария – до родината си Мексико, за да посети майка си, която претърпяла сериозен инцидент. Пилотът на Рейсинг Пойнт ще пропусне уикенда на Силвърстоун заради положителен тест за COVID-19. Има вероятност да не се състезава и следващата седмица, но засега няма потвърждение за това.

Перес пусна кратко изявление в социалните мрежи, в което изразява огромното си съжаление за станалото след цялата подготовка на Рейсинг Пойнт за домашния им старт.

„Много съжалявам, че стана така, но това наистина демонстрира колко уязвими сме за този вирус. Следвах всички инструкции от ФИА и отбора ми, когато след Унгария се качих на самолет. Заминах за Мексико, за да видя за два дни майка си, която бе претърпяла сериозен инцидент. В момента, когато тя можеше да излезе от болница, се върнах. Пристигнах в Европа по същия начин, спазвайки всички протоколи. Не знам къде съм се заразил. Нямам никакви симптоми“, обясни Перес.

Той благодари на колегите си, отбора си, властите и феновете за подкрепата.

„Моментът определено е труден за мен, но съм сигурен, че след това ще съм още по-силен“, допълни Серхио.

Междувременно Нико Хюлкенберг бе забелязан на пистата Силвърстоун. Немски медии твърдят, че той чака само резултата от своя тест за COVID-19, за да заеме мястото на Перес.