Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Финансовото положение на Форс Индия е критично

Перес: Финансовото положение на Форс Индия е критично

56
0
Серхио Перес

Серхио Перес призна, че в момента финансовото положение в тима му Форс Индия е критично, но той продължава да вярва в доброто бъдеще на тима.

Екипът е с един от най-малките бюджети в спорта, а освен това в последните няколко месеца собственикът Виджай Маля има сериозни проблеми с властите в Индия, които искат да го арестуват с обвинения в пране на пари и невръщане на кредитите си.

През последната седмица се появиха и информации, че екипът ще бъде закупен от бащата на Ланс Строл – Лорънс, който е един от най-богатите хора в света. Сделката вече била сключена, което ще означава, че тимът ще бъде спасен от фалит, а пилот догодина в него ще бъде Ланс, който тоз сезон кара за Уилямс.

„В момента ситуацията е критична, каза Перес на Хунгароринг. – Не е тайна, че финансовите проблеми забавят много развитието на тима. Но ако видите резултатите, ние сме на 5-о място при конструкторите. И е трудно на човек да си представи какви финансови трудности имаме.“

Мексиканецът заяви още, че иска да има по-ясна представа какво ще бъде състоянието на Форс Индия, преди да реши своето бъдеще. Договорът му с тима изтича след края на този сезон, като оставането му в него зависи в голяма степен и от желанията на спонсорите му. Има спекулации, че Перес може да премине в Хаас.

„Вярвам, че Форс Индия е страхотен тим, каза Перес. – Но не бързам да определя какво ще правя в бъдеще, защото знам, че съм в добра позиция. Но е по-добре бъдещето ми да е ясно по-скоро.“