Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес прогнозира трето място за Хаас

Перес прогнозира трето място за Хаас

43
0
Естебан Окон

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон традиционно направиха първи срещите си с медиите за уикенда в Монако. И двамата заявиха, че се надяват на по-силно представяне от това, което имаха в Барселона, и че характерът на трасето може да им донесе успех, както беше в Баку, където Перес завърши на подиума.

„Да, тук няма бързи завои, по-скоро са бавни и има ускорения между тях, което е добре за нас“, обясни Окон. Той допълни, че проблемите на колата са все още най-вече в бързите завой. Но французинът все пак отбеляза, че болидът им има голям напредък спрямо Австралия, и че с всеки старт става по-добър, като най-сериозна крачка е направена в Бахрейн.

Перес го подкрепи, като беше абсолютно конкретен, че на VJM 11 липсва аеродинамично притискане и поради тази причина колата още много трудно се балансира и се правят много компромиси. Именно поради тази причина и новото крило на тима още не е интегрирано вече няколко състезания.

„Четири екипа  – ние, Макларън, Хаас, Рено сме много близо с много малки разлики. И най-малките промени могат да изиграят ключова роля, описа ситуацията мексиканецът. – За мен, специално на това трасе Хаас ще са много силни и могат и да заемат третото място при стечение на обстоятелствата.“

Според Перес разликата в задвижващите системи вече съвсем не е така голяма, както преди, а и в Монако няма прави, на които да разчита на малко по-голямата мощ на задвижването на Мерцедес.

Според Серхио гумите хиперсофт трябва да се използват във всяко състезание, за да има игра със стратегиите, защото сега Формула 1 е разделена на две отделни категории, които няма как да се смесят. А във втората половина на класирането е много оспорвано, като сега и Заубер могат да се намесят и дори измъкването от Q1 в събота може да е проблем.

Окон заяви от своя страна още, че утре ще започне първата свободна тренировка с двигателя от Барселона, който се бил изключил при инцидента с Грожан на старта и той се надява, че няма да се наложи смяна.