Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес разкритикува карането на Окон

Перес разкритикува карането на Окон

43
0
Естебан Окон,Серхио Перес

Серхио Перес разкритикува своя съотборник във Форс Индия Естебан Окон, като обяви, че французинът трябва да разбере какво означава да се състезаваш на пистата. Двамата имаха оспорвана битка в Гран при на Канада, като Перес отказа да пусне Окон пред себе си.

В отминалия кръг в Азербайджан пък се стигна до сблъсък между двамата на завой 2, докато се бореха за 4-ото място в класирането. В резултат на него и двете коли получиха повреди, като Окон все пак продължи и завърши 6-и, а мексиканецът отпадна.

Въпреки случилото се от отбора обявиха, че двамата ще продължават да имат правото да се състезават свободно. Според Перес обаче Окон трябва да разбере какви точно са правилата след напълно неприемливия резултат.

Запитан дали трябва да бъдат налагани отборни заповеди, Перес заяви: „Не, просто Естебан трябва да разбере какво означава да се състезаваш. А това означава просто да се състезаваш с друга кола, а не да се удряш в нея. За 4 години в Нико Хюлкенберг като съотборници никога не сме имали проблеми.

Бяхме свободни да се състезаваме, имахме големи битки на трасето. Не знам дали Естебан бе ядосан от случилото се в Канада, но от гледна точка на тима случилото се бе недопустимо. Оставих му достатъчно място, като той беше пред мен. Нямаше нужда той да проваля състезанието и на двама ни.“