Начало Рали Пет години от създаването си отпразнува OMV Рали Тим България

Пет години от създаването си отпразнува OMV Рали Тим България

183
0

Пет години от създаването си отпразнува днес OMV Рали Тим България на специално събитие на картинг писта “Красна поляна” в София. Това бе на практика и официалното представяне на двата екипажа – братята Ясен и Дилян Попови и Вилхелм Кънчев/Петър Петров, които ще се състезават за екипа тази година в националния ни рали шампионат съответно с Мицубиши Лансър Ево IX в N4 и Пежо 2006 в Супер 1600.
OMV Рали Тим в България съществува от 2003 г., когато OMV България започва да спонсорира братята Попови. През 2005 г. и двата екипажа на тима станаха национални шампиони, като през същия сезон бе спечелена и първата българска победа на рали в Западна Европа – Попови бяха първи в австрийското рали ОМV Валдфиъртел.
От миналата година OMV осигурява на екипажите си от националните OMV отбори и участия в кръгове от световния рали шампионат. За сезон 2006 г. братя Попови стартираха в Монте Карло и Австралия, а през този ще карат в предпоследната надпревара от сериите в Ирландия през ноември.
Избрахме да участваме там, защото това е единственото асфалтово рали тази година в програмата на PWRC, където ще се състезава отборът на OMV BIXXOL Rally Team. Решението на OMV Австрия да ни включи именно в него не е случайно, защото силата ни е именно в асфалта – коментираха братята.
Очакванията им за сезона у нас са за крайно оспорвана битка:
Рали шампионатът през 2007 г. може би ще се окаже най-интересният и интригуващ сезон досега. През 2006 г. имахме много технически проблеми, но това ни е мотивирало двойно да се представим по-най добрия начин през новия сезон.
Вилхелм Кънчев и Петър Петров също са подготвени за сериозна борба:
Всеки един от екипажите в групата, в която е и нашият тим, ни е бил конкурент през миналата година. В новия шампионат те ще участват с подобрени коли, затова всеки е заплаха за нас. Но този факт не ни притеснява и ще се преборим за шампионската титла.
Българският шампионат започва с рали Стари столици на 2-3 юни.