Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров ядосан на стратегията, Хайдфелд – на Буеми заради удара им

Петров ядосан на стратегията, Хайдфелд – на Буеми заради удара им

33
0
Виталий Петров,Фелипе Маса

Разочароваща и трудна Гран при на Германия изкараха в Рено и само единият автомобил на отбора стигна до финала. Точката за десетото място на Виталий Петров обаче не бе никаква утеха след перипетиите на екипа.

Трябва внимателно да анализираме къде и защо губехме позиции днес, както и причината, поради която не направихме ранен пит, за да се борим с групата в челото – заяви руснакът. – Стартът беше на ниво, имах някои хубави битки – с Дженсън [Бътън] и Михаел [Шумахер]. Основната грижа обаче е защо отбори като Заубер и Форс Индия финишират пред нас. Трябва да поправим това възможно най-скоро.

Ник Хайдфелд попадна в инцидент още в началото на състезанието и отиде безкрайно много назад в колоната. Друг удар на по-късен етап го извади съвсем от битката.

На старта бях притиснат и избутан във втория завой. На отиване към третия Пол ди Реста бе от външната страна. Блокирах предните си колела и опитах да го избегна, но той се изпързаля към мен и нямаше къде да отида. След това се опитвах да наваксам, докато Себастиен Буеми блокира движението ми от ляво – има право на това. Но когато отидох надясно, той просто смени посоката след мен. Трябва да е знаел, че съм там. Бях далеч по-бърз от него и щях да го изпреваря. Той просто не ми остави никакво място, изхвърли ме в тревата и не можех да направя нищо. Този инцидент можеше да бъде избегнат – ядосваше се германецът.

Според него подобно поведение на пистата е опасно, след като при удара негово Рено излетя във въздуха и се удари лошо при приземяването си.