Начало Автомобилни новини Peugeot: 8 години гаранция за пътнически електромобили

Peugeot: 8 години гаранция за пътнически електромобили

2380
0
Peugeot Allure Care
Peugeot Allure Care

Peugeot вече предлага своята гаранционна програма Allure Care за електрически автомобили на редица европейски пазари

В Peugeot отчитат обстоятелството, че мнозина все още изпитват съмнения в трайността на електромобилите. Поради това те се въздържат от купуване на изцяло електрически модел. За да успокои тези притеснения, фирмата е решила да въведе осемгодишно гаранционно покритие за всички електрически пътнически автомобили. Peugeot вече предлага своята програма Allure Care в Германия, Испания, Италия, Белгия, Холандия, Португалия, Полша и Люксембург.

Програмата Peugeot Allure Care беше представена за първи път във връзка с новия E-3008. Сега тя се разширява към цялата гама 100% електрически пътнически автомобили Peugeot: E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008. Наскоро портфолиото се обогати с новия E-5008 и ще продължи да расте през 2024 г. с лансирането на новия E-408, който също ще се възползва от Peugeot Allure Care.

Програмата покрива гаранцията на електрическия двигател, зарядното устройство, трансмисията и основни електрически и механични компоненти до 8 години или 160 000 км. Така тя допълва гаранцията на Peugeot, която вече се прилага за високоволтовата батерия за срок от 8 години/160 000 км. По този начин автомобилът получава пълно покритие.

Фил Йорк, директор маркетинг и комуникации в Peugeot заяви: „Вярваме, че Peugeot Allure Care ще ускори приемането на най-новото поколение 100% електрически превозни средства, като предлага на  клиентите спокойствието, от което се нуждаят, за да преминат към електричество. Това покритие е доказателство за доверието, което имаме в качеството и надеждността на нашите продукти.“