Начало Автомобилни новини Peugeot интегрира серийно ChatGPT в цялата си гама

Peugeot интегрира серийно ChatGPT в цялата си гама

63
0
Peugeot въвежда ChatGPT

Френската марка прави изкуствения интелект достъпен за всички свои модели.

Peugeot е един от първите производители на автомобили, които интегрираха ChatGPT в своите модели. Това стана в рамките на мащабна пилотна фаза. Сега ChatGPT бива интегриран в емблематичния PEUGEOT i-Cockpit и се активира чрез гласовия асистент „OK PEUGEOT“. Програмата с изкуствен интелект отговаря на въпроси и предлага набор от иновативни услуги.

Широко отворен за иновации

Peugeot един от пионерите в разработването на изкуствен интелект за водачи и пътници. ChatGPT функционалността беше тествана по време на успешната пилотна фаза, обхванала повече от 10 000 клиенти.  Сега марката прави  изкуствения интелект достъпен за всички. До края на годината Peugeot ще въведе ChatGPT*  във всички свои модели от последно поколение, работещи с гласови команди. Това включва новите 208, 2008, 308, 308 SW, 408, 508, 508 SW, Rifter, Traveller, Partner, Expert, 3008 и 5008.

Изкуственият интелект ChatGPT е интегриран във всички отговарящи на условията модели Peugeot. Той ще се предлага на 17 пазара и на 12 различни езика в цяла Европа. От днес това е валидно за основните европейски пазари на марката: Германия, Австрия, Испания, Франция, Италия, Португалия, Обединеното кралство. ChatGPT ще бъде достъпен, както за нови, така и за съществуващи клиенти с актуализация по въздуха. До края на юли тя ще бъде валидна и за Дания, Ирландия, Норвегия, Швеция, Швейцария, Белгия. Следват Люксембург, Холандия, Полша и Чехия. ChatGPT се предлага като част от пакета Connect Plus**

Достъп до ChatGPT чрез PEUGEOT i-Cockpit

Взаимодействието с ChatGPT се осъществява чрез вградения гласов асистент на PEUGEOT i-Cockpit. Просто казвате „OK PEUGEOT“ и задавате въпроса си към ChatGPT. Практичен или забавна, програмата подобрява удоволствието от всяко пътуване и е в състояние да отговори на широк набор от въпроси. Например когато пристигнете на ново място, можете да попитате кои паметници да посетите, да ви разкаже историята им и да ви насочи към някой от тях с помощта на навигационната система в автомобила.

ChatGPT крие и други възможности. Ако децата скучаят по време на дълго пътуване, можете да помолите програмата да организира за тях тест на тема, която ги вълнува. След секунди изкуственият интелект ще предложи часове забавление. С въвеждането на ChatGPT в своите автомобили Peugeot „революционизира изживяването с гласови команди“. Изкуственият интелект отговаря на въпроси по всякакви теми по иновативен и интуитивен начин.

 

*Тази нова услуга използва силата на изкуствения интелект, включително технологиите на платформата SoundHound Chat AI. Версия 3.5 на ChatGPT използва данни за факти и събития до януари 2022 г.

**Пакетът Connect Plus е включен в цената на автомобила за първите шест месеца от началната дата на гаранцията, след това е достъпен чрез абонамент.