Начало Рали Пежо няма да налага отборни заповеди на Дакар

Пежо няма да налага отборни заповеди на Дакар

49
0

Пежо няма да налага отборни заповеди през втората седмица на тазгодишното издание на рали Дакар. Това обяви спортният директор на тима Бруно Фамен. След първата седмица от надпреварата 3 коли на френската марка са начело в надпреварата при автомобилите – Стефан Петерхансел, Себастиен Льоб и Сирил Депре.

Само на 5 минути зад тях обаче е четвъртият Нани Рома с Тойота. Петицата допълва Мико Хирвонен с Мини, който изостава на 42 мин. Именно заради сравнително малките разлики Фамен смята, че не е редно да има отборни нареждания на този етап от надпреварата.

„Невъзможно е да обмисляме налагането на отборни заповеди на този етап, заяви Фамен. – Със сигурност втората седмица ще бъде много по-трудна с много по-големи разлики във времената.

И когато Рома е само на 5 мин зад нас, Хирвонен на 42 мин и дори Жиниел де Вилиер на 1 час, няма да предприемаме нищо. Единственото нещо, което трябва да правим, е да се фокусираме върху нашите пилоти и навигатори, върху отсечките ден след ден, и да постигнем най-доброто за нас.”