Начало Други Peugeot отчете резултатите си от 24 часа на Льо Ман като фантастични

Peugeot отчете резултатите си от 24 часа на Льо Ман като фантастични

172
0
Пежо, Peugeot, 24 часа на Льо Ман
снимка: Peugeot

Peugeot отчете резултатите си от 24 часа на Льо Ман като фантастични. Провелата се през миналия уикенд надпревара отбеляза стотната си годишнина и бе гледана от над 300 000 зрители. Двата прототипа на Peugeot Total Energies пресякоха финала на 8-ма (#93) и 12-та (#94) позиция в клас Hypercar.

След една трудна седмица, в която отборът трябваше да се справи с няколко проблема, Peugeot TotalEnergies проведе фантастично състезание, което беше пълно с изненади и изпълнено с множество технически проблеми и отпаднали автомобили

Променящите се метеорологични условия направиха надпреварата изключително сложан за екипажите. Излизането на колата за сигурност също променяше реда в колоната.

Пол ди Реста зад волана на #93 и Нико Мюлер в #94 поддържаха добро темпо. #93 излезе от пистата в събота след обяд и поизостана в класирането. През следващите часове дръзка стратегия в комбинация с динамичните качества на 9X8 #94 Peugeot 9X8 позволи на Лоик Дювал да поеме лидерството в 24 часа на Льо Ман. Екипажът се задържа начело повече от 4 часа, благодарение на Нико Мюлер и Густаво Менезес. След 11 часа Менезес удари мантинелите на един от шиканите. Благодарение на невероятната работа на целия екип, колата беше отново включена в състезанието само 20 минути, след като влезе в бокса.

Междувременно #93, каран от Жан-Ерик Верн, Микел Йенсен и Ди Реста, си проправи път в колоната, достигайки до 6-та позиция. През останалата част от нощта и ранната сутрин двата автомобила на Peugeot поддържаха темпото си благодарение на добрата работа на пилотите и екипа. Това изведе #93 до 5-то място и #94 на 10-та позиция след 18 часа състезание. И двете коли обаче бяха принудени да се върнат в бокса заради хидравличен проблем. Механиците отново бяха блестящи и те се върнаха на пистата.

В последния час на състезанието #94 трябваше отново да влезе в бокса за работа по двигателя. Ди Реста и Мюлер пресякоха финалната линия на 24 часа на Льо Ман заедно пред очите на изпълнителния директор на Peugeot Линда Джаксън и CEO-то на Stellantis Карлос Таварес.

Таварес така се радва на периода, през който прототип с прочутата марка водеше в състезанието, че си снима екрана с класирането

„Много съм горда от това успешно завръщане в Le Mans. Изненадахме всички, като поведохме за няколко часа през нощта. Двата ни автомобила пресякоха финала, а номер 93 завършва 8-ми. Това показва нашата решителност по отношение на надеждност, качество и ангажираност. Емоцията е нашата енергия в стремежа към съвършенство. Peugeot и Le Mans са свързани и ние изграждаме здрави основи за бъдещето. Искам да благодаря на целия екип на Peugeot и партньори за тяхната упорита работа, както и на всички фенове за подкрепата. Това издание 2023 определено беше наситено с Allure!“, коментира Линда Джаксън.